Açıklama
Aile Koçluğu Modeli Nedir?
Aile (Anne-Baba-Çocuk) Koçluğu “Okul Evde Başlar” programı aileye yönelik devrim niteliğinde bir yaklaşımdır. Her ev bir okul olsun, okulsuz ev kalmasın düşüncesiyle yola çıkılmış; internetinizin olduğu her yerde bilgisayarınız, cep telefonunuz ya da tabletiniz ile sistemimize bağlanarak size tanımlanan içeriklere ulaşabileceğiniz offline eğitim sistemidir. İstediğiniz zaman içeriklere ulaşarak eğitim alabilmenizi sağlar.
Bu program Türkiye’de Aile ve Çocuk psikolojisi alanında en çok satan ve okunan kitaplardan “Okul Evde Başlar” kitabının yazarı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih KALKINÇ tarafından geliştirilmiştir. Ülkemizde 1998 yılından itibaren 8 haftalık Anne – Baba Okulu programlarıyla başlamış ve değişik kurumlardan sayısız ödül almıştır.
Aile (Anne-Baba-Çocuk) Koçluğu Programımız, Anne baba ve çocuklarının gelişimlerine imkân sağlayacak şekilde düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını kontrol etmede yardımcı olmayı amaçlayan bir eğitim modelidir. Aile koçluğu ile çocukların gelişmesine daha olumlu şekilde katkıda bulunmak, anne baba süreçlerini daha pozitif ve eğlenceli hale getirmek, çocuklarda yetişkin standartları uygulamadan kendi yaş ve öğrenme hızlarına uygun gelişimine izin vermek, çocukların iç dünyalarını empati yaparak ifade etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu eğitimi anne baba ve çocukla olan iletişimimize yansıtarak; sağlıklı bir aile olarak, daha mutlu, huzurlu, çocukların geleceğinin daha iyi planlandığı, günümüzün şartlarına uygun çözüm önerileriyle birlikte yaşantılarına olumlu katkıda bulunmayı hedefliyoruz.
Ebeveynlerin; aile ve etki alanındaki tüm çevresiyle ilişkilerini geliştirmeye yardımcı olduğu kanıtlanmış, teorinin yanında pratik, uygulanabilir, kültürümüze özgü iletişim becerileri sunar. Bu yöntemleri kullananlar, ailenin bütün üyelerini onların bakış açısından anlamaya ve ailede oluşan çatışma ve problemleri basit bir şekilde çözmeye veya problem ortaya çıkmadan koruyucu hekimlik yapmayı amaçlar.
Kimler Katılabilir?
Eğitime ilgi duyan herkes (anne-baba, öğretmen, eğitimci, öğrenci) bu eğitime katılabilir. Eğitim okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite fark etmeksizin her yaş çocuğa sahip ebeveynin ailesi için sahip olacağı bir hediyedir. Ayrıca; kendini geliştirmek isteyen, meslektaşlarına göre bir adım öne geçmek isteyen, eğitimle ilgili CV’sine katkı yapmak isteyen herkes bu eğitime katılabilir.
Okul Evde Başlar Aile Koçluğu Modelini alan kurumlara ücretsiz Anne-Baba, öğretmen semineri aynı zamanda öğrencilere “Başarıyı Yaşa” eğitimi yapılacaktır. Kurumlara verilen kapalı eğitimlerde (en az 100 kişilik katılım sağlandığında) tarih karşılıklı olarak belirlenir. Toplantı yeri temini, ulaşım ve konaklama masrafları kuruma aittir.
Anne baba koçluğu, anne ve babalara çocuklarının gelişimlerine olanak sağlayacak yönde düşüncelerini, duygularını ve hareketlerini kontrol etmede yardımcı olmayı amaçlayan bir model. Çocuklarınızla iletişiminizi geliştirmek istiyorsanız, hangi yaş döneminde nasıl anne baba olacağınız konusunda zorluklar yaşıyor ve karar vermekte zorlanıyorsanız, anne baba koçluğu bireysel hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Aile Koçluğu ne işe yarıyor?
Çocuklarının gelişmesine daha rahat katkıda bulunmak, anne baba süreçlerini daha eğlenceli hale getirmek, çocuklarının çocuk olmasına izin vermek, çocukların iç dünyalarını ve kim olduklarını ifade etmelerini sağlıyor. Bir başka deyişle anne ve baba koçları, anne ve babaları çocukları için geliştiriyor.
Mutlu anne-babanın çocukları da mutlu olur. Değer yaratan, mutlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirmek isteyen anne babalar için gerçekleştirilen özel bir program.
Mutlu aile, mutlu bireyler, çocuklar ve umutlu/mutlu bir gelecek…
Anne Baba İçin Koçluk
Anne baba olmanın bir okulu yok. İyi anne veya iyi baba olmanın veya iyi çocuk yetiştirmenin kullanım kılavuzu yok. Bu kılavuzu sizler için hazırladık.
Anne-baba için koçluk hizmeti, (anne-baba-çocuk koçluğu) ebeveynlere destek olan, çözüm odaklı ve olumlu bir bakış açısıyla aile, sevgi ve mutlu yaşam hedefleri ile ilerleyen aktif bir gelişim sürecidir. Aile koçluğunda öncelik anne ve babanın bireysel farkındalıkları, gelişimleri, iletişimleri, birbirleri ve çocukları ile ilişkileri çalışma sürecinin adımlarını oluşturur.
- Sağlıklı ve sağlam ilişkiler ile mutlu aile hayatının temelini oluşturur.
- Bu ilişkinin üzerinde oturduğu sevgi, saygı, karşılıklı kabullenme, anlayış, iletişim gibi temel kavramları gözden geçirme fırsatı verir.
- Aile üyelerinin önce kendi farkındalığını bulması ve birbirini tanımasını, nasıl bir anne-baba olmak istiyorum sorusunun yanıtını bulmasını sağlar.
- Ailenin geleceğine yatırım yapmanızı sağlar.
- Aile olarak değerlerinizi geliştirecek iletişim becerisini kazandırır.
Eğitim İçeriği
- Koçluk/mentörlük nedir? Benzerlikleri – farklılıkları nelerdir?
- Koçlukta etik değerler – prensipler – sınırlar nelerdir?
- Mentörlük/ koçluk kimlere uygulanabilir?
- Koçun ilişki kurması güven ve uyum inşası
- Bütünsel dinleme ve empati kurma
- Etkili soru sorma sanatı
- Ailede paylaşılmış koçluk ve değerler sistemi
- Aile modelleri
- Aile sistemi, temel yapı taşları, bilinçdışı süreçler ve dinamikler
- Etkili anne-baba nasıl olmalı
- Aile ile iletişim çatışmalarının yönetimi
- Çocuklarda düşünce sistemi inşası – yaratıcılık geliştirme
- Çocuk ve ergenlerde uygulanan koçluk modelleri
- Çözüm odaklı yaklaşım
- Kişiye kendini tanıtma ve potansiyeline yönelik farkındalık oluşturma (yapabilecekleri – zorlayıcı durumlar)
- Amaç ve hedeflerin belirlenmesi, karar verilmesi, kariyer planlama
- Zaman yönetimi, planlaması
- Öfke ve stres yönetimi
- Sınav kaygısıyla baş etmek
- Dikkat ve odaklanmayı geliştirme
- Algı oluşturma
- Davranım bozuklukları, uyum ve sınır koyma
- Problem çözme, anlaşmazlık yönetimi, uzlaşma
- Bağımlılık ve olası durumlarla baş etme (madde)
- Sanal bağımlılık (internet, oyun, sosyal medya)
- Yaşamsal durumlar, iş/okul hayatı ile özel hayatın sınırlarını kavramak
- Etkin mentörün kazanımları
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.